Budincă de mere

Budincă de mere


10 martie 1629 a însemnat, în Anglia, începutul celor „11 ani de tiranie” a lui Charles I al Angliei, care, la această dată a dizolvat Parlamentul. La peste 2 secole de la acest eveniment, în 1876, a fost efectuat primul apel telefonic din istoria omenirii, de către inventatorul Alexander Graham Bell. Şi pentru că amestecă amintit de Anglia, haideţi să vedem o reţetă pur britanică.

Ingrediente:

3 mere feliate
250 g zahăr
1 lingură apă
100 g unt
2 ouă
150 g făină
1 linguriţă praf de copt
sare

Preparare:

Merele tăiate felii se aşază pe o tavă unsă, se stropesc cu apă, se pudrează cu 1/3 din zahăr, se acoperă cu folie de aluminiu şi se coc 15 minute la foc mic. Între timp, se înmoaie untul cu restul de zahăr, ouăle şi făina şi se toarnă în tavă, peste mere.
Se dă totul înapoi la cuptor şi se coace 30 de minute, până când budinca se rumeneşte. Se poate pudra cu puţină scorţişoară şi se serveşte de obicei caldă.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria engleză, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*