Caponata siciliană

Caponata siciliană


Ingrediente:

2 vinete
2 cepe albe
2 ardei capia
½ ţelină rădăcină
3-4 roşii
50 g măsline negre
50 g măsline verzi
50 g capere
Frunze de oregano proaspăt
Sare, piper
Zahăr
Oţet balsamic
Ulei de măsline

Preparare:

Vinetele se taie rondele, cu grosime de 2 cm, se sărează şi se lasă deoparte. Ţelina se taie fâşii, ceapa – solzi, ardeii – rondele. Roşiile se opăresc 3-4 minute, apoi se curăţă de coajă şi se taie în 2-3.
Într-o tigaie se încinge uleiul, în care se sotează ţelina, peste care se toarnă ceapa, apoi ardeii. Tigaia se pune sub capac şi se lasă la foc potrivit câteva minute, amestecând ocazional. Când s-au înmuiat legumele cât de cât se adaugă roşiile şi frunzele de oregano tocate, se omogenizează compoziţia. Se asezonează cu sare, piper şi zahăr, iar pentru puţină aciditate se toarnă oţet balsamic.
Măslinele curăţate de sâmburi, se taie în 2 şi împreună cu caperele se toarnă în tigaie, peste legume, se mai lasă 3-4 minute la foc mic.
Vinetele se prăjesc în altă tigaie până se rumenesc, se scurg de surplusul de ulei pe prosop de hârtie.
Pe o farfurie se aranjează vinetele de o parte, legumele de cealaltă parte, se ornează cu frunze de oregano.

Caponata siciliana (13 fotografii)
8 Martie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria italiană, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*