Carne de viţel cu praz

Carne de viţel cu praz


31 martie a însemnat începutul răscoalei de la Bobîlna, în 1437, mobilizarea armatei româneşti în Războiul de Independenţă din 1877, dar şi inaugurarea, în 1889, impunătoarei construcţii, simbol al Franţei: Turnul Eiffel. Dacă tot suntem la Franţa, haideţi să amintim că astăzi se împlinesc 413 ani de la naşterea filosofului şi matematicianului francez René Descartes (1596-1650), autorul celebrei sintagme „cogito ergo sum” („gândesc deci exist”). Din patria lui Molière vine şi reţeta zilei de astăzi.

Ingrediente:

500 g carne de viţel, tăiată cuburi
1 morcov tăiat cuburi
150 g ciuperci
3 linguri unt
1 ceapă albă, tăiată felii
2 rădăcini de ţelină, mărunţite
2 fire de praz tocat fin (partea albă)
3 cepe verzi tocate mărunt
500 ml supă de carne
1 lămâie feliată
1 căţel de usturoi
1 foaie de dafin
2 linguri de făină
3 linguri pătrunjel verde tocat
un vârf de cuţit nucşoară
sare

Preparare:

Se fierb bucăţile de morcov într-o cratiţă cu apă şi puţină sare. Separat, într-o altă cratiţă se încinge unt şi se căleşte ceapa albă feliată, alături de ceapă verde, praz şi ţelină. Se adaugă carnea de viţel şi se încorporează legumele, lăsând totul la foc mic, să se rumenească pentru câteva minute. Peste această prăjeală se toarnă apoi supa, se pun ciupercile şi se adaugă condimentele: sarea, usturoiul, nucşoara, foaia de dafin.
În continuare, vasul se acoperă cu un capac şi se fierbe totul înăbuşit timp de 15 minute, la foc tare, după care se dă focul mic şi se mai fierbe încă un sfert de oră.
Spre final, se amestecă făina cu puţină supă şi se varsă peste preparatul din cratiţă; se incorporează bine şi, după câteva secunde se poate servi, garnisită cu rondelele de morcov, pătrunjel tocat şi felii fine de lămâie.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*