Chiftele de orez cu sos de avocado

Chiftele de orez cu sos de avocado


Ingrediente:

- chiftele:
140 g orez alb
60 g linte
400 ml apă
1 ceapă albă
1 lingură ulei de arahide
1 lingură curry
½ linguriţă seminţe de chimen
sare şi piper

- sos:
1 avocado
½ lingură muştar
½ lingură ulei de arahide
zeamă de lămâie
piper, după gust

Preparare:

Se toacă mărunt ceapa şi se pune la rumenit într-o tigaie cu ulei încins, alături de curry şi seminţele de chimen. Se adaugă apoi lintea, orezul, se toarnă apa şi se lasă să dea în clocot, după care se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe înăbuşit pentru 20 de minute. Se lasă compoziţia la răcit, după care se modelează chifteluţe şi se prăjesc în ulei de arahide.
Se decojeşte avocado iar miezul se zdrobeşte şi se combină cu muştarul uleiul de arahide, puţină zeamă de lămâie şi piper. Se omogenizează şi se serveşte alături de chiftelele calde.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Chiftele şi găluşte, Orez, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*