Ciambotta de legume

Ciambotta de legume


Ingrediente:

125 ml supă de legume
600 g cartofi
1 vânătă
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
1 dovlecel
3 roşii, decojite şi tocate mărunt
3 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 lingură ulei de măsline
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se încinge cuptorul grill în prealabil. Într-un bol se amestecă supa de legume cu puţin ulei, sare şi piper. Vinetele de taie rondele; cartofii se curăţă şi se taie bucăţi; dovlecelul se curăţă de coajă şi se taie felii; ardeii se taie bucăţi.
Vinetele, ardeii, cartofii şi dovlecelul se ung cu amestecul de mai sus, apoi se bagă pentru câteva minute la cuptorul grill încins. Se scot şi se păstrează puţin deoparte.
Pe fundul unei tăvi unse cu ulei se aşază vinetele, se presară un strat de roşii şi usturoi, se adaugă cartofii şi încă un rând se usturoi şi roşii. Se presară apoi ardeii, bucăţile de dovlecel şi se pune totul la cuptor pentru cel puţin o jumătate de oră. Preparatul se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*