Ciorbă de fasole boabe cu măsline

Ciorbă de fasole boabe cu măsline


Ingrediente:

250 g fasole boabe, albă
250 g ceapă albă
100 g pastă de tomate
100 g măsline negre, feliate
1 L supă vegetală
60 ml vin roşu sec
1 rădăcină ţelină
1 morcov
1 dovlecel mic
1 gogoşar roşu
1 roşie
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 legătură pătrunjel, tocat mărunt
1 lingură suc de lămâie
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă oregano
1 linguriţă busuioc
sare şi piper negru, măcinat

Preparare:

Se pune fasolea la înmuiat în apă rece, cu vreo 12 ore înainte de a se prepara. Se toacă mărunt ceapa, ţelina, morcovul şi se pun la călit într-o cratiţă cu ulei de măsline încins şi se condimentează cu sare, piper, oregano, busuioc şi pătrunjel. Se lasă la rumenit în jur de 10 minute, amestecând constant, pentru a se înmuia uniform. Se curăţă dovleceii, se taie cuburi mici şi se împrăştie peste legumele din cratiţă, se procedează la fel cu ardeiul şi se amestecă bine. Se adaugă usturoiul şi se mai lasă la foc mic pentru 5 minute.
Separat, într-un vas se combină supa vegetală cu pasta de tomate, vinul, măslinele şi sucul de lămâie, se presară piper şi se toarnă peste legumele din cratiţă, se adaugă fasolea boabe, se omogenizează bine şi se lasă să fiarbă înăbuşit, sub capac, timp de 15 minute, amestecând din când în când.
Ciorba se toarnă fierbinte în boluri, se garniseşte cu pătrunjel şi roşii, după care se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu alcool, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*