Ciuperci la cuptor cu garnitură de orez picant

Ciuperci la cuptor cu garnitură de orez picant


Ingrediente:

270 g porumb dulce, din conservă
250 g orez cu bob lung
500 ml supă vegetală
4 ciuperci
miezul de la 1 avocado, zdrobit
2 fire ceapă verde
2 linguri frunze de coriandru, tocate mărunt
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă pudră de chili

Preparare:

Se încinge cuptorul în prealabil. Se toarnă uleiul într-o cratiţă şi se pune orezul la călit, pudrat cu chili. Se amestecă bine cu o spatulă de lemn şi se stinge cu supa de legume, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe înăbuşit pentru 10 minute, la foc mic. Când lichidul e absorbit aproape complet, se ia vasul de pe foc, se incorporează porumbul şi se lasă deoparte 5 minute, acoperit.
În acest timp, ciupercile se spală, se curăţă şi se aşază pe o folie de aluminiu, apoi se pun la cuptor pentru 10 minute, până se înmoaie. Se scot şi se umplu cu avocado, se garnisesc cu ceapă verde şi se bagă din nou la cuptor pentru câteva minute.
Se aşază ciupercile coapte pe mijlocul unui platou, în jurul lor se aranjează orezul cu porumb peste care se presară coriandrul mărunţit.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu ciuperci, Reţete de post.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*