Cotlete de porc la cuptor, cu orez şi ciuperci

Cotlete de porc la cuptor, cu orez şi ciuperci


5 martie Astăzi se împlinesc 91 de ani de când Moscova a fost declarată capitală a Rusiei, în locul oraşului Petrograd. În 5 martie 1968 începea prima ediţie a festivalului Internaţional de muzică uşoară, Cerbul de Aur. Pe prima scenă a Cerbului s-au aflat: Constantin Drăghici, Los Machucambos, Gică Petrescu, Rika Zarai, Rita Pavone, Maria Mitiieva, Bobby Solo, Jean Claude Pascal, etc, iar prezentatori au fost Stela Popescu, Dan Spătaru, Margareta Pâslaru şi Iurie Darie.
De-a lungul anilor, la festivalul din Braşov au fost promovaţi artişti precum Kenny Rogers, Ricky Martin, Diana Ross, Sheryl Crow, Waldo, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Kelly Family, etc.

Ingrediente:

6 cotlete de porc
250 g orez
500 ml apă
120 g ciuperci conservate, felii
1 plic supă de ceapă
2 linguri boia iute
2 linguri ulei
sare

Preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc cotletele, pe ambele părţi. Se împrăştie orezul într-o tavă şi se presară concentratul de supă ceapă deasupra, păstrând 1 lingură din acesta. Se scurg ciupercile şi se aşază deasupra orezului şi se condimentează cu boia.
Se varsă apa într-o cratiţă, se lasă să dea în clocot, se adaugă sucul rămas din conserva de ciuperci şi se toarnă totul peste ingredientele din tavă. Deasupra de tot se aşază cotletele şi se pudrează concentratul de supă ceapă rămas, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 1 oră.
Se îndepărtează apoi folia şi se mai lasă totul încă 10 minute la cuptor, până când aproape tot sucul se evaporă.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*