Găluşte Pierogi

Găluşte Pierogi


Ingrediente:

-aluat:

1,250 kg făină albă
80 ml ulei vegetal
500 ml apă caldă
2 linguriţe sare

-umplutură:

4 cartofi dulci
60 ml lapte de soia
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se curăţă cartofii, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare, până se înmoaie, apoi se pisează şi se combină cu lapte la soia, sare şi piper. Piureul obţinut se lasă puţin deoparte.
Într-un castron mare, se amestecă făina cu sarea. Se combină uleiul cu apa caldă şi se toarnă peste făina, se frământă bine cu vârful degetelor până se obţine un aluat fin. Acesta se întinde pe o planşetă şi se taie forme de cercuri cu ajutorul unui pahar cu gură largă sau un castron mic de sticlă. Fiecare dintre acestea se umplu cu o lingură piure de cartofi, peste care se pune o altă bucată de aluat şi se presează bine marginile, pentru a se lipi.
Aceste găluşte se pun le fiert, pe rând, într-o oală cu apă fiartă şi sărată, se scot cu ajutorul unei spumiere după aproximativ 5 minute şi se aşază pe farfurii. Eventual, pentru cei care preferă preparatele mai crocante, găluştele fierte se pot prăji apoi în puţin ulei vegetal.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu legume, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*