Gogoşi greceşti

Gogoşi greceşti


trimisă de Alexandrina

Ingrediente:

4 căni de apă, 1 pachet unt, 400 g făină, sare, 6 ouă, 5 pliculeţe de zahăr vanilat, 3-4 linguri zahăr, scorţişoară, ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Apa cu untul şi sarea se pun într-o cratiţă să se topească. Când clocotesc se adaugă treptat făina şi se amestecă bine pentru a nu rămâne bulgăraşi de făină. Când compoziţia devine consistentă se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Se bat ouăle cu furculiţa şi se toarnă peste compoziţie. Se încorporează ouăle. Se pune ulei într-o tigaie la încins, se ia cu linguriţa din compoziţie şi se pune la prăjit în tigaie. Când s-au rumenit gogoşile pe o parte, se întorc şi se lasă până se rumenesc şi pe cealaltă parte.
Gogoşii vor fi la sfârşit crocante în exterior şi moi în interior.
Separat, se pune o jumătate de cană de apă la fiert în care se adaugă, când clocoteşte apa, cele 3 pliculeţe de zahăr vanilat şi mai multe linguri de zahăr, după gust, după care se va pune peste gogoşi în momentul servirii. Peste gogoşi se presară scorţişoară.
În loc de apă cu zahăr se poate folosi şi miere de albine, aceasta având avantajul că nu înmoaie gogoşii, deasupra căreia se presară scorţişoară.

Gogosi grecesti (15 fotografii)
14 Martie 2009

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria greacă, Deserturi, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*