Kasarlı pide

Kasarlı pidePentru aluat:

500 g făină albă
1 linguriţă sare
1 lingură zahăr
30 g drojdie
230 ml apă

Pentru umplutură:

300 g telemea de oaie
200 g caşcaval
Piper
3 ouă

Preparare:

Se prepară o maia din drojdia înmuiată în puţină apă caldă, împreună cu zahărul şi 2 linguri de făină. Se lasă deoparte 15-20 de minute să crească până îşi triplează volumul, apoi se incorporează în făină. Se omogenizează bine, se toarnă 230 ml apă şi se frământă un aluat elastic, care se lasă să crească la temperatura camerei timp de 1-1 ½ oră.
Aluatul obţinut se porţionează în 4, se fac 4 bile, care se întind fiecare cu sucitorul în formă ovală şi subţire. Marginile foii ovale se ridică puţin, se apasă cu palmele şi se rulează spre interior, dar foarte puţin, se dă formă de bărcuţă.
Pentru umplutură: telemeaua de oaie se dă prin răzătoarea mică, iar caşcavalul prin răzătoarea mare, apoi se combină şi se omogenizează cu 2 ouă, se asezonează cu piper.
Într-o tavă cu hârtie de copt, se aşază bărcuţa formată din aluat, care, aflându-se în tavă, se umple cu brânză şi se unge cu ou deasupra şi peste marginile rulate de aluat. Se dă tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mic, până se rumeneşte. Când este gata, se taie cu un cuţit. Se serveşte cu ayran şi cu legume.

Kasarli pide (16 fotografii)
1 Martie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ouă, Bucătăria turcă, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*