Mâncare tunisiană de legume

Mâncare tunisiană de legume


În 20 martie 1916 a fost publicată pentru prima oară teoria relativităţii a lui Albert Einstein. În această zi, 1852, a apărut şi romanul lui Harriet Stowe Beecher, “Coliba unchiului Tom”. John Lennon s-a însurat în Gibraltar cu Yoko Ono într-o zi de 20 martie (1969), Jacques Chirac a fost numit prim ministru al Franţei la aceeaşi dată, dar la 17 ani diferenţă, în 1986. nu în ultimul rând, 2 ţări îşi sărbătoresc astăzi câştigarea independenţei: Tunisia şi Namibia. Şi pentru că am amintit de Tunisia…

Ingrediente:

350 g ceapă tăiată felii subţiri
2 linguri ulei
650 g varză tocată
1 ardei verde tăiat felii
2 linguriţe coriandru măcinat
un vârf de cuţit turmeric
un vârf de cuţit scorţişoară
un vârf de cuţit piper de cayenne
1 kg roşii tocate
750 g năut
80 g stafide
1 lingură suc de lămâie
500 g cuşcuş fiert
5 linguri brânză feta
3 linguri migdale tocate
sare

Preparare:

Se căleşte ceapa în ulei de măsline, 5 minute, până se înmoaie. Se adaugă varza şi se condimentează, apoi se căleşte în continuare cam 7 minute, amestecând mereu. Se incorporează ardeiul, coriandru, şofranul, scorţişoara şi piperul cayenne. După alte câteva minute, urmează roşiile, năutul (fiert sau din conservă) şi stafidele.
Amestecul rezultat se acoperă şi se lasă 15 minute la foc mediu, până ce toate ingredientele sunt gata.
Preparatul final se condimentează cu suc de lămâie şi sare, după gust, se ia de pe foc, se aşază în boluri, se garniseşte cu brânză feta şi migdale şi se serveşte cu cuşcuş.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*