Mic dejun cu rulouri de tofu

Mic dejun cu rulouri de tofu


trimisă de Claudiu

Pentru rulouri:

3 ardei capia
6 felii de tofu afumat
4 felii de tofu cu verdeaţă
4-5 ciuperci
roşii cherry

Marinata pentru ardeii capia:

ulei de măsline
oţet xeres
sare, piper

Marinata pentru tofu afumat:

ulei de măsline
zeama de la 1 lămâie
sos de soia
piper, sare

Salata:

1 morcov
½ ţelină rădăcină
2 roşii mari
2 cepe roşii
3 linguriţe capere
4-5 ridichi
2-3 fire ceapă verde
1 castravete crud

Marinata pentru salată:

2 linguriţe muştar
50 ml ulei de măsline
10 ml sos Worcestershire
zeama de la 1 lămâie

Pregătire:

Se coc ardeii, se curăţă de coajă, de seminţe şi se taie pe lungime în 2 fiecare ardei, după care se marinează 10 minute. Feliile de tofu – afumat se marinează şi ele 10 minute. Se iau fâşiile de ardei, pe fiecare se plasează câte o felie de tofu afumat şi se rulează, nu e nevoie să fie prinse cu nimic. Feliile de tofu cu verdeaţă nu se marinează. Roşiile cherry se înjumătăţesc, iar ciupercile feliate se prăjesc puţin.
Se prepară salata: morcovul şi ţelina se taie fâşii subţiri cu un curăţator de legume, roşiile se feliază, castravetele se taie rondele, la fel ridichile şi ceapa roşie, ceapa verde se taie mărunt. Se combină toate ingredientele pentru salată, peste care se toarnă marinata (aceasta se prepară frecând muştarul cu uleiul de măsline, în care se toarnă sos Worcestershire şi zeamă de lămâie, frecând până rezultă o pastă omogenă), se sărează după gust.
Pe un platou se aranjează salata de o parte, ciupercile în mijloc, rulourile de altă parte, tofu cu verdeaţă lângă rulouri, iar roşiile cherry lângă salată. Se toarnă puţin ulei de măsline deasupra şi gata. Poftă bună!

Mic Dejun Tofu (5 fotografii)
19 Martie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive cu legume, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*