Murgi Aur ALloo Ka

Murgi Aur ALloo Ka


18 martie este ziua în care, în 37, Caligula este proclamat împărat de către Senat, dar şi ziua în care în 1922 Mahatma Gandhi este condamnat la închisoare. Primul număr al ziarului “The Times” din Londra (1788) şi primul zbor din lume, al lui Traian Vuia, cu un aparat mai greu decât aerul (1906), s-au produs după cum aţi ghicit, într-o zi de 18 martie. Această zi a mai adus la lumină, în 1989, o mumie veche de 4400 de ani, găsită în Piramida lui Kheops, dar şi personalităţi precum inventatorul motorului Diesel (cu ardere internă şi aprindere prin compresiune), Rudolf Christian Karl Diesel (1858-1913), scriitorul francez Stephane Mallarmé (1842-1898), arhiepiscopul al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului, Bartolomeu Valeriu Anania (1921). „Ochi pentru ochi şi lumea va fi oarbă” – sunt vorbele înţelepte ale lui Ghandi. Din India vine reţeta de astăzi.

Ingrediente:

1 ½ kg carne de pui, tăiată bucăţi
4 ardei iuţi întregi uscaţi
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă jeera (seminţe de chimen)
2 linguri roşii zdrobite
1 linguriţă sare
2 linguri oţet din malţ
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
7 cartofi curăţaţi
1 linguriţă elaichi (nucşoară)
10 cuişoare
2 linguri ghimbir
1 linguriţă usturoi zdrobit
4 caise uscate
6 linguri ulei
300 g ceapă, feliată
ulei pentru prăjit

Preparare:

Ardeii iuţi se macină mărunt împreună cu scorţişoara, chimenul, nucşoara şi cuişoarele, iar carnea se amestecă foarte bine cu o linguriţă ghimbir, ½ linguriţă usturoi şi jumătate din amestecul de ingrediente descris mai sus. Se pune totul deoparte, la marinat, 1 oră.
Între timp, caisele se înmoaie într-o cană cu apă şi se fierb la foc mic, până se înmoaie puţin.
Separat, se încing 6 linguri de ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa şi se căleşte la foc mic, până se înmoaie, apoi se combină cu restul de usturoi, restul de ghimbir şi cealaltă jumătate din amestecul de condimente. Se amestecă totul cu carnea de pui şi prăjeşte 5 minute.
În compoziţia descrisă mai sus se incorporează roşiile zdrobite, puţină sare şi puţină apă. Amestecul rezultat se fierbe apoi înăbuşit, la foc mic, 20 minute, se condimentează cu oţet şi zahăr, după care se acoperă şi se mai fierbe încă 10 minute. Se ia de pe foc, se adună grăsimea de la suprafaţă cu o spumieră, se adaugă caisele, 3 linguri din sucul în care acestea au fiert.
Pentru garnitură, se macină cartofii şi se storc de zeamă, apoi se prăjesc în ulei.
Înainte de servire, mâncarea de pui tocmai preparată se încălzeşte şi se serveşte cu cartofii prăjiţi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria indiană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*