Paella valenciana vegetală

Paella valenciana vegetală


Ingrediente:

350 g orez
2 ardei roşii
2 ardei verzi
½ ţelină rădăcină
1 ceapă albă, mare
7 ciuperci
1 ceaşcă mazăre
50 g măsline negre, feliate
50 g capere
2 linguri seminţe de bostan
1 linguriţă şofran
4 roşii mari, decojite
1-2 roşii pentru garnisit
sare, piper

Preparare:

Ceapa se taie julien şi se căleşte până devine transparentă, apoi se adaugă în tigaie, peste ceapă, orezul, se călesc împreună 10 minute, amestecând continuu. Ardeii se curăţă de seminţe, o parte din ei se taie cubuleţe, o parte se taie fâşii. Ţelina rădăcină se taie cuburi, şi, împreună cu ardeii – cubuleţe, se toarnă peste orezul din tigaie. Se infuzează şofranul apoi se toarnă peste orez şi se amestecă. Ciupercile se curăţă şi se feliază în bucăţi mari, după care se adaugă împreună cu mazărea peste orez, se omogenizează câteva minute, până se călesc ciupercile. Se decojesc roşiile, după ce au fost opărite, şi împreună cu sucul lăsat de ele, seminţele de bostan, măslinele şi caperele se toarnă peste restul compoziţiei din tigaie, împreună cu apă, dar să nu depăşească cu mult compoziţia. Se lasă câteva minute să fiarbă.
Când este aproape gata orezul, se ia un vas termorezistent în care se toarnă compoziţia, deasupra se aranjează rondele de roşie şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Paella valenciana vegetala (13 fotografii)
15 Martie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria spaniolă, Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*