Paste cu sos de linte picant

Paste cu sos de linte picant


Ingrediente:

400 g paste
100 g linte roşie, zdrobită
400 ml apă sărată
250 g roşii din conservă
1 ceapă albă
1 ardei gras roşu
1 căţel de usturoi
1 lingură margarină
2 linguri ulei
1 lingură pastă de tomate
1 linguriţă busuioc
1 vârf de cuţit sare
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se curăţă ardeiul de seminţe şi vinişoare, apoi se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei încins, alături de ceapă, tocată şi ea fin. Se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă peste ardei şi ceapă, se amestecă bine, apoi se incorporează lintea, roşiile din conservă, pasta de tomate, se presară busuiocul şi se acoperă totul cu apa sărată. Se lasă să dea în clocot, se asezonează cu sare, piper şi puţin zahăr apoi se fierbe încă 20 minute, fără capac, până ce lintea este coaptă bine.
În acest timp, se pune apă la fiert într-o altă cratiţă, se sărează puţin şi se adaugă pastele, se fierb timp de 10 minute, apoi se scurg şi se combină cu margarină, sare şi piper. Se aşază pe farfurii şi servesc cu sosul de legume, fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţete de post.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*