Pilaf de orez cu ciuperci

Pilaf de orez cu ciuperci


Ingrediente:

300 g ciuperci albe
125 g orez basmati
2 linguri sos de soia
1 lingură sos de soia dulce
1 linguriţă ulei vegetal
2 linguriţe oţet balsamic
1 linguriţă ghimbir, tocat mărunt
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se curăţă ciupercile, se taie mărunt şi se pun la călit într-o cratiţă cu ulei încins, se adaugă apoi ghimbirul, sare şi piper, se omogenizează bine şi se lasă câteva minute la foc mic. Se spală orezul din câteva apă, se împrăştie apoi peste ciuperci şi se lasă la rumenit.
Se incorporează sosurile de soia şi oţetul, se mai lasă câteva minute la foc mic, se toarnă 2 pahare cu apă şi se fierbe în continuare încă un sfert de oră, până când orezul e pătruns bine. Se toarnă cald în farfurii şi se serveşte simplu, sau cu bruschete de legume.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu ciuperci, Orez, Reţete de post.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*