Plăcintă australiană

Plăcintă australiană


12 martie este ziua în care, în 1913, Canberra devine capitala Australiei. Acest oraş adăposteşte aproape 350 de mii de locuitori şi este cel mai mare oraş de pe continent, alături de metropolele Sydney şi Melbourne. Denumirea acestui oraş derivă de la cuvântul „kanberry”, care în limba aborigenă înseamnă „loc de întâlnire”.
Tot 12 martie este Ziua Naţională în statul Mauritius, care la această dată, 1968, şi-a proclamat independenţa. Această naţiune insulară din largul coastelor Africii, aflată în sud-vestul Oceanului Indian (la aproximativ 900 km est de Madagascar), a fost si este republică în cadrul Commonwealth (asociaţie a 53 de state), statut câştigat tot în 3 martie, dar mult mai recent: în 1992.

Ingrediente:

1 ceapă tocată
750 g carne de vită, tăiată mărunt
350 ml supă de vită
125 g sos de roşii
un vârf de cuţit nucşoară
2 linguri apă
350 g aluat simplu pentru blat
1 foaie de aluat foietaj
un vârf de cuţit oregano
sare, piper

Preparare:

Se toacă ceapa şi se pune la călit, împreună cu carnea. Îndată ce compoziţia se rumeneşte, se scurge de excesul de grăsime şi se amestecă cu supa, pasta de roşii şi condimentele. Se fierbe totul 15 minute, se incorporează făina, iar când pasta se îngroaşă, se dă imediat la rece.
Aluatul pentru blat se întinde pe o tavă unsă, se unge cu umplutura descrisă mai sus şi se acoperă cu foietajul. Plăcinta se apasă puţin, se unge cu ou, se crestează puţin şi se dă la cuptor.
Se coace 10 minute la foc mediu şi 30 de minute la foc mic. Se serveşte fierbinte, ca şi fel principal.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Bucătăria australiană, Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*