Plăcintă simplă cu mere şi scorţişoară

Plăcintă simplă cu mere şi scorţişoară


trimisă de Olga

Ingrediente:

5-6 mere
1 plic scorţişoară
50 g stafide
Zahăr, după gust
Ulei

Aluatul:

250 g margarină
4 linguri ulei
1 lingură oţet diluat cu apă
700 g făină
1 pahar apă călduţă
½ linguriţă sare

Mod de preparare:

Apasă aici pentru reţeta pentru aluat.

Umplutura se face din mere rase, cu coajă cu tot, scorţişoară, zahăr şi stafide, mixtura nu se stoarce de suc, se lasă aşa câteva minute.
Foile de aluat se întind frumos pe masă, fundul formei de tort se aşază pe ele şi acestea se decupează cu un cuţit, circular. Resturile nu se aruncă.
Se asamblează forma de tort, se unge toată cu ulei, în ea se aranjează prima foaie de aluat, apoi vine umplutura care se tasează cu lingura. Deasupra vine cea de-a 2-a foaie de aluat şi se presează marginile cu mâna, pe urmă se unge cu ulei. Plăcinta se străpunge cu furculiţa din loc în loc şi se dă la cuptor, la foc mic, cca 20 de minute sau până e rumenă. Se taie rece.
Resturile de aluat se taie franjuri late, care se dau prin mac, chimen şi puţină sare, apoi la cuptor, 10 minute, într-o tavă cu hârtie de copt.

Poftă bună!

Placinta cu mere si scortisoara (2 fotografii)
10 Martie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*