Plăcinte cu carne şi ciuperci

Plăcinte cu carne şi ciuperci


În 16 martie 1457 a fost executat, de către nobilimea maghiară, Ladislau de Hunedoara, fiul mai mare al lui Iancu de Hunedoara. Câteva decenii şi un pic mai târziu, în 1521, Fernando Magellan ajungea în Insulele Filipine, iar la exact 300 de ani la acest eveniment, Tudor Vladimirescu lansa la Bolintin “Proclamaţia către bucureşteni” ( prin care îi chema pe aceştia la lupta împotriva otomanilor). Din anii `60 amintim premiera filmului Pădurea spânzuraţilor (1965), iar din anii Vechii Rome, menţionăm naşterea împăratului Tiberius (37).

Ingrediente:

1 pachet aluat pentru plăcinte
5 ciuperci uscate
100 g tăiţei
100 g carne de porc, tocată
150 g fasole încolţită
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă ulei de susan
2 linguriţă vin sau sake
1 lingură amidon dizolvat în 1 lingură apă
10 foi de aluat simplu cu ou
100 g muguri de bambus tocaţi
1 lingură amidon
150 ml supă de pui
1 lingură sos de soia
1 lingură făină dizolvată în 1 apă
1 linguriţă ghimbir ras
2 linguri ulei
ulei
sare, piper

Preparare:

Ciupercile se înmoaie în apă 30 de minute şi se taie felii, carnea se pudrează cu amidon, iar tăiţeii se fierb 1 minut, se scurg şi se taie bucăţi de lungimea unui deget.
Separat, se căleşte ghimbirul şi carnea. Când acestea începe să se rumenească, se adaugă ciupercile, apoi peste 5 minute, supa, zahărul, sosul de soia, uleiul de susan şi vin (sau sake).
După ce compoziţia s-a călit puţin, se incorporează tăiţeii fierţi şi mărunţiţi. La următorul clocot, se adaugă amidonul dizolvat şi condimente, după gust.
Foile de plăcintă se taie pătrate egale, se ia câte puţin din umplutura descrisă şi se pune pe mijlocul fiecărui pătrat de aluat. Acestea se împăturesc, se rulează şi se „lipesc” la capete cu făină dizolvată.
În final, se prăjesc în ulei încins până se rumenesc.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*