Pui cu penne şi portocale

Pui cu penne şi portocale


24 martie 1561 este data la care diaconul Coresi a început, tipărirea Tetraevanghelului, cu cele 4 evanghelii, în limba română, la Braşov. Tot în Balcani, dar câteva secole mai târziu, în 1924, a luat naştere primul guvern republican grec, condus de Alexandros Papanastasiu. Ceva mai recent, în 1973, avea loc lansarea albumului „Dark Side of the Moon” de la Pink Floyd. Astăzi se împlinesc 19 ani de când poezia „Un răsunet” a lui Andrei Mureşanu devine imn naţional şi tot acum lumea întreagă sărbătoreşte Ziua Luptei împotriva Tuberculozei Epidemice.

Ingrediente:

750 pulpe de pui fără piele
250 g paste tip penne
300-350 g mazăre
750 ml suc de portocale
3 linguri sos de soia
2 linguri vin alb
3 linguri ulei
1 lingură miere
1 lingură coajă rasă de portocale
1 lingură rădăcină de ghimbir rasă
un vârf de cuţit ardei cayenne
2 linguri pătrunjel verde tocat
sare, piper

Preparare:

Sucul de portocale se amestecă cu sos de soia, vin, ulei, miere, coajă de portocale, ghimbir şi ardei cayenne. Compoziţia rezultată se toarnă peste pui, se acoperă şi se lasă 90 de minute la marinat. În acest interval, puiul se întoarce de câteva ori, ca să se pătrundă uniform.
În final, carnea marinată se prăjeşte pe grătar, 4 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte şi nu mai este roz în mijloc. În timp ce se prăjeşte, trebuie neapărat unsă din când în când cu marinata rămasă.
Pastele se fierb la foc mic, în apă cu sare, fără capac, amestecând mereu, până se înmoaie. După 8 minute, se adaugă mazărea congelată. Când ambele ingrediente sunt gata, se scurg şi se clătesc cu apă rece, apoi se pun într-un vas destul de mare.
Carnea prăjită se taie felii, iar marinata se fierbe puţin la foc mic şi se amestecă cu pastele, mazărea şi pătrunjelul. Compoziţia rezultată se omogenizează puţin, se condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi se aşază pe o tavă unsă şi se acoperă. Se coace 30 de minute la foc mediu şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*