Ratatouille

Ratatouille


Ingrediente:

2 vinete mari
2 dovlecei zucchini
2 ardei roşii
2 ardei verzi
3 roşii
3 cepe
10 căţei usturoi
busuioc proaspăt
sare, piper
ulei vegetal

Preparare:

Se spală legumele, vinetele şi dovleceii se curăţă de-a lungul pentru aspect, luându-se coaja doar pe porţiuni, apoi se taie cuburi. Ardeii roşii şi verzi se curăţă de seminţe, se taie fâşii, ceapa se taie julien, iar usturoiul – rondele. Roşiile se opăresc câteva minute în apă clocotită, apoi se decojesc.
Într-o tigaie mare, cu diametrul de 32 cm, se căleşte ceapa împreună cu usturoiul, apoi se adaugă ardeii şi se sărează – să se înmoaie. Când s-au călit puţin, se adaugă vinetele, se omogenizează cu ardeii şi ceapa, se amestecă de câteva ori.
La câteva minute, se incorporează dovleceii, se sărează iar, după ce s-au călit şi aceştia se toarnă roşiile tăiate bucăţi mari, cu sosul lăsat de ele.
Se aromează cu busuioc proaspăt şi se potriveşte la gust de sare şi piper. Se serveşte caldă sau rece, ca atare sau garnitură.

Ratatouille (13 fotografii)
29 Martie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*