Ruladă simplă cu ciocolată

Ruladă simplă cu ciocolată


În 11 martie, acum 6 ani, a fost înfiinţată la Haga – Curtea Penală Internaţională, iar mai devreme cu alţi 6 ani, în 1997 regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a înnobilat pe fostul membru al formaţiei Beatles, Paul McCartney. Tot în patria lui Shakespeare, astăzi este ziua nasului roşu, iar în Europa, ziua europeană a victimelor terorismului. Ca să vă îndulcim puţin, tot din Anglia, am adus o reţetă simplă, dar gustoasă.

Ingrediente:

1300 g făină
250 ml apă caldă
2 pliculeţe drojdie
2 linguri miere
250 ml lapte cald
3 linguri unt moale
3 linguri unt
250 ciocolată tocată
1 ou
2 linguri smântână
5 linguri zahăr pudră
sare

Preparare:

Se prepară o compoziţie din făină integrală, apă, drojdie şi miere, se acoperă şi se lasă să crească la loc cald. După o oră, se incorporează laptele, untul şi puţină sare. Se adaugă făină cât să se obţină un aluat moale (150 g), se frământă timp de 10 minute, adăugând treptat făină, dacă este necesar.
Separat, se unge un vas mare. Aluatul frământat se toarnă deasupra, uniform, se acoperă şi se lasă să crească 70 de minute, până îşi dublează volumul.
În final, se frământă încă un pic, se taie în 8 porţii care apoi se pudrează cu ciocolată, se rulează şi se aşază în vase unse.
La rândul lor, ruladele se acoperă, se lasă 15 minute să se odihnească, se ung cu ou, se pudrează cu zahăr şi se coc 30 de minute la foc mediu. Când se rumenesc, se lasă să se răcească 10 minute şi se servesc imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria engleză, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*