Tartă mexicană de legume

Tartă mexicană de legume


Ingrediente:

1 aluat
100 g linte roşie
3 roşii
5 ciuperci
½ ceapă
½ ardei capia roşu
1 căţel de usturoi
2 linguri lapte de soia
pătrunjel, tocat fin
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se pune lintea într-un castron, se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat cel puţin 4 ore. Ciupercile, ceapa, ardeiul şi roşiile se toacă mărunt şi se pun într-o cratiţă cu puţin ulei. Se zdrobeşte usturoiul, se combină cu aceste legume, se adaugă pătrunjelul şi se lasă la foc mic. Se scurge lintea din apă şi se împrăştie peste celelalte ingrediente, se omogenizează bine şi se acoperă cu 3 pahare de apă. Se pune capac şi se fierbe înăbuşit pentru o jumătate de oră, până când lichidul scade complet şi se rămâne un sos gros, peste care se presară laptele de soia, sare şi piper.
Se întinde aluatul pe suprafaţă unei tăvi, peste acesta se toarnă garnitura de legume şi se bagă la cuptorul încălzit în prealabil. Cam după 30 minute, tarta se scoate de la cuptor şi se serveşte caldă.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Mâncăruri cu ciuperci, Reţete de post, Tarte.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*