Ţigări de ciocolată

Ţigări de ciocolată


În 14 martie 1837 apare la Iaşi, ca supliment al gazetei „Albina românească”, prima revistă literară din Moldova (Alăuta Românească). În acelaşi secol, în anul 1895, este inaugurată Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti (de către Regele Carol I al României). Dintre personalităţile acestei zile îi amintim pe Johann Strauss – tatăl (1804-1849), pe Alexandru Macedonski (1854-1920) şi pe Alexandru Paleologu (om politic român şi scriitor, 1919-2005).

Ingrediente:

100 g ciocolată neagră
125 g făină
100 g unt moale
50 g zahăr pudră
1 lingură suc de portocale
1 ou
1 vârf de cuţit sare

Preparare:

Se topeşte untul, apoi, peste el, se toarnă făina. Se amestecă totul bine, după care se combină cu ou, suc de portocale şi puţină sare. Aluatul rezultat se lasă la dospit în jur de 30 de minute, la temperatura camerei, se întinde şi se taie în 12 pătrate.
Capetele acestora se umezesc, după care se rulează în forma de ţigări şi se lasă deoparte pentru încă o jumătate de oră. Ţigările rezultate se aranjează pe tava pudrată cu făină şi se coc 20 de minute la foc mediu.
Separat, untul rămas şi ciocolata neagră se pun la topit în bain-marie. Când sunt coapte, rulourile descrise mai sus se înmoaie cu un capăt în ciocolata fierbinte, se aranjează pe o farfurie şi se servesc imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*