Tocană de legume cu tofu

Tocană de legume cu tofu


Ingrediente:

500 ml lapte de soia
150 ml supă de legume
200 g tofu, tăiat cuburi
150 g mazăre boabe
3 morcovi
1 ceapă albă
1 castravete, tăiat cuburi
1 căţel de usturoi, mărunţit
1 lingură ulei vegetal
1 lingură curry
1 lingură făină de porumb
1 bucheţel de pătrunjel, tocat mărunt
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se toacă ceapa mărunt, după care se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. În acest timp se curăţă morcovii şi se taie rondele, se pun peste ceapă, se omogenizează bine şi se lasă la prăjit. Se adaugă usturoiul, castravetele tocat şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute.
Într-un castron se amestecă laptele de soia cu supa de legume, se presară curry, făina de porumb, se amestecă bine şi se condimentează cu sare şi piper, după care se toarnă în compoziţia de mai sus. Cuburile tofu se prăjesc în ulei şi se incorporează apoi în aceiaşi compoziţie, se omogenizează totul, se adaugă boabele de mazăre şi pătrunjelul verde.
Se dă focul mic şi se lasă să fiarbă pentru cel puţin 15 minute, până ce preparatul capătă consistenţa unui sos. Când este gata, se ia de pe foc, se toarnă fierbinte în boluri şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*