Tocană din carne de vită

Tocană din carne de vită


30 martie 1842 este o zi importantă în istoria medicinii moderne: ea marchează prima utilizare a anesteziei într-o intervenţie chirurgicală. 14 ani mai târziu se sfârşea Războiul din Crimeea, prin semnarea Tratatului de la Paris, iar în 1867, Alaska şi insulele Aleutine erau cumpărate de SUA, de la Rusia, cu 7,2 mil. de dolari.
30 martie a mai însemnat darea în funcţiune a primei linii telefonice directe între Bucureşti şi Budapesta (1929), precum şi înfiinţarea Operei de Stat din Timişoara (1946).

Ingrediente:

500 g carne de vită
2 linguri făină
3 linguri ulei
½ ceapă tocată
1 morcov tăiat felii
450 g cartofi tăiaţi cuburi
750 ml supă de vită
sare, piper

Preparare:

Se taie carnea cuburi, se condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi se dă prin făină şi se prăjeşte la foc destul de mare, în ulei încins. Când se rumeneşte, peste ea, se toarnă supa şi se dă în clocot, după care focul se reduce şi se fierbe 100 de minute, până se înmoaie carnea.
În continuare se incorporează legumele: morcovii, ceapa şi cartofii, iar compoziţia obţinută se acoperă şi se fierbe 30 de minute.
În final, tocana se curăţă de grăsimea acumulată la suprafaţă, se toarnă în boluri, se garniseşte cu verdeaţă şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*