Tofu cu ciuperci în stil vietnamez

Tofu cu ciuperci în stil vietnamez


Ingrediente:

500 g ananas proaspăt
300 g tofu
300 g ciuperci mici
250 g orez alb
4 fire ceapă verde
2 ardei capia
5-6 căţei de usturoi
50 ml sos de soia
piper alb măcinat
sare

Preparare:

Ceapa verde şi ardeii capia se taie făşii şi se călesc împreună cu usturoiul pisat. Ciupercile se curăţă, se taie în două, nearuncând codiţele, apoi se adaugă în tigaie peste ceapă, se omogenizează 3-4 minute, la foc mediu-mic. Ananasul şi tofu se taie cuburi, apoi se incorporează în compoziţia din tigaie, prima dată ananasul, apoi la 3-4 minute şi tofu. Se potriveşte la gust de sare, piper şi se toarnă sosul de soia, se lasă la foc potrivit până se îngroaşă puţin sosul.
Separat, se fierbe orezul. Pe un platou se face pat de orez, deasupra căruia se aşază tofu cu ciuperci şi sos de soia. Se serveşte cald.

Tofu cu ciuperci in stil vietnamez (9 fotografii)
22 Martie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria vietnameză, Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*