Yakhni Puao din carne de oaie sau miel

Yakhni Puao din carne de oaie sau miel


23 martie este o zi tristă pentru Bucureşti, oraş care, în 1847 este afectat de un incendiu foarte puternic. 109 ani mai târziu, în 1956, Pakistanul devine prima republică islamică din lume, motiv pentru care, până în prezent, această dată a devenit zi naţională.
Pentru că am amintit de Pakistan, ne oprim astăzi la o reţetă de aici.

Ingrediente:

750 g orez
750 g carne de oaie dezosată, curăţată de excesul de grăsime
1-2 linguri seminţe de coriandru
1 ceapă mică tăiată felii
13 linguri ulei
1 lingură boia iute (pudră de chili)
1 linguriţă ghimbir ras
1 lingură fenicul (molură)
2 păstăi de cardamom
1-2 frunze de dafin
1 baton scorţişoară
sare

Preparare:

Se spală bine orezul cu apă rece, după care se scurge şi se lasă deoparte.
Carnea se fierbe cu sare, coriandru, cardamom, fenicul, ghimbir şi boia, se lasă la foc mediu, până se înmoaie, apoi, după 20 de minute, supa se strecoară şi condimentele şi mirodeniile se aruncă.
Supa rezultată se poate lungi cu apă, până la 1,5 L, după care ceapa se taie şi se căleşte în ulei încins, împreună cu dafinul şi scorţişoara. Când compoziţia se rumeneşte puţin, se amestecă cu carnea tăiată bucăţi şi se căleşte în continuare. După 5 minute, deasupra ingredientelor din oală se toarnă supa şi orezul.
Preparatul se acoperă şi se dă în clocot, la foc mare, amestecând dacă este nevoie cu lingura de lemn, dar cu grijă, ca să nu se zdrobească orezul. Când este gata, preparatul se garniseşte cu verdeaţă tocată şi se serveşte imediat, ca fel principal.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria pakistaneză, Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*