Zereshk Polow (Mâncare persană de pui cu garnitură de orez şi coarne)

Zereshk Polow (Mâncare persană de pui cu garnitură de orez şi coarne)


21 martie este mondială a teatrului de păpuşi, ziua internaţională a copiilor străzii, ziua de luptă pentru eliminarea discriminării rasiale, ziua internaţională a poeziei şi..ziua internaţională de combatere a insomniei. La această dată ar trebui aniversată şi naşterea lui Johann Sebastian Bach (1685-1750) şi a lui George Topîrceanu (1886-1937). Nu în ultimul rând, ar trebui să amintim că în 21 martie 1935 Persia a adoptat numele de Iran, adică “Ţara lui Aryans”.

Ingrediente:

500 g orez cu bob lung (basmati)
800 g carne de pui
4-5 linguri coarne uscate
1 lingură zahăr
2-3 cepe
un vârf de cuţit şofran
unt
ulei
sare, piper

Preparare:

Se curăţă carnea de piele, apoi se taie bucăţi şi se marinează într-o compoziţie preparată din ceapă, sare şi piper.
Coarnele se spală şi se amestecă cu zahăr, apoi se prăjesc 5 minute la foc mediu.
Separat, se fierbe orezul, se scurge şi se combină treptat cu puţin şofran dizolvat în 3 linguri de apă fierbinte, untul şi coarnele îndulcite.
După 5-6 ore de marinare, bucăţile de pui se prăjesc pe grătar 20 de minute, până se rumenesc uniform pe ambele părţi.
Când sunt gata, se pot servi imediat cu garnitura de orez şi coarne, preparată mai devreme.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Carne de pasăre, Garnituri, Mâncăruri cu carne, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*