Ardei umpluţi cu orez

Ardei umpluţi cu orez


Ingrediente:

4 gogoşari mari
150 g orez
250 ml apă
125 ml sos de roşii
1 ceapă, tăiată julien
1 morcov ras
½ rădăcină ţelină, tocată fin
2 foi dafin
1 lingură pătrunjel mărunţit
3 linguri ulei de măsline
sare

Preparare:

Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie largă şi se pun ca călit ceapa, morcovul şi ţelina, se amestecă şi se adaugă dafinul şi orezul. Se lasă la foc mic, până devin orezul semi-transparent, se toarnă apa şi sosul de roşii, se lasă la fiert până când orezul absoarbe tot lichidul şi se înmoaie. Se scot foile de dafin şi compoziţia se păstrează caldă.
Se taie capac la ardei, se golesc de seminţe şi vinişoare, după care se umplu cu amestecul de orez, lăsând puţin spaţiu deasupra, deoarece orezul se va umfla. Ardeii se aranjează într-o tavă unsă cu ulei, se toarnă 100 ml apă peste ei şi se bagă la cuptor.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Orez, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*