Brioşe garnisite cu piersică şi piper

Brioşe garnisite cu piersică şi piper


13 aprilie ar trebui să ne aducă aminte de ocuparea Constantinopolului bizantin, de către armatele cruciadei a IV-a, în 1204. Tot în Evul Mediu şi tot în 13 aprilie a văzut lumina zilei cea care avea să ajungă una dintre cele mai de seamă regine ale Franţei, Caterina de Medici (1519-1589). Astăzi se împlinesc 147 de ani de la intrarea în vigoarea a legii presei (1862), 160 de la proclamarea republicii Ungaria (1849) şi 17 ani de la înfiinţarea Republicii Federale Iugoslavia (Serbia şi Muntenegru). La mulţi ani celor care poartă numele sfântului Martir I, papă-martir al bisericii romano-catolice!

Ingrediente:

2 piersici
1 brioşă
2 ouă
150 g mure
60 g unt
15 g zahăr pudră
50 g zahăr brun
200 ml lapte
50 ml sirop de arţar
piper negru, măcinat

Preparare:

Se spală murele, apoi se zdrobesc, se aşază într-o cratiţă, se pudrează cu zahăr şi se toarnă un pahar cu apă rece. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute, se strecoară sucul şi se mai lasă să scadă pe jumătate, apoi se păstrează deoparte.
Separat, se bat ouăle şi se omogenizează cu laptele, cu 20 g zahăr brun şi se toarnă într-o salatieră. Se taie 4 felii de brioşă, de îndepărtează crusta şi miezul se pune la înmuiat în compoziţia cu ouă.
Se jupoaie pielea piersicilor, care apoi se taie în 4 şi se caramelizează într-o tigaie cu 20 g unt şi cu siropul de arţar.
Feliile de brioşă înmuiate se prăjesc în 40 g unt, până ce se rumenesc pe fiecare parte, apoi se pudrează cu zahărul brun rămas şi se lasă la caramelizat.
Se toarnă sucul de mure în 4 farfurii adânci, se aşază câte o felie de brioşă în fiecare farfurie şi se ornează cu piersicile caramelizate. Se asezonează cu piper şi se servesc imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Prăjituri, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*