Caldo verde – ciorbă de varză

Caldo verde – ciorbă de varză


25 aprilie 1974 a însemnat pentru portughezi restaurarea democraţiei, odată cu „Revoluţia garoafelor” care a abolit dictatura fascistă instaurată în 1933, astfel că în acestă zi se sărbătoreşte „Ziua Libertăţii” în Portugalia. Este ziua în care s-a născut Oliver Cromwell, anul 1599, om politic englez care a contribuit la transformarea Angliei într-o republică federală. Pentru români, acestă zi marchează semnarea Tratatului de aderare la UE (2005). Şi acum haide să aflăm ce mai gătesc portughezii.

Ingrediente:

250 g varză creaţă
1,5 L apă
4 cartofi albi
1 ceapă albă
1 căţel de usturoi
sare şi piper

Preparare:

Se curăţă cartofii, se taie bucăţi mari şi se aşază într-o oală. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, apoi se împrăştie peste cartofi, se acoperă cu apă rece, se sărează şi se fierbe totul la foc mic, timp de 30 minute. Se scot apoi cartofii şi se zdrobesc, se incorporează din nou în supa ce fierbe şi se mai lasă vreo 10 minute la foc mic.
Între timp, varza se taie fin, se adaugă la supa de cartofi, se presară piper şi se amestecă bine, după care se fierbe pentru încă 5 minute, la foc mic. Ciorba se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria portugheză, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*