Cartofi aromaţi cu usturoi

Cartofi aromaţi cu usturoi


De data de 24 aprilie este legată legenda „calului troian”, cea care stă la baza cuceririi Troiei de către greci. Pe 24 aprilie (1942) se naşte o stea a muzicii şi filmului american, Barbara Streisand, câştigătoare a două premii Oscar, atât pentru calităţile sale de solistă vocală, cât şi pentru „cea mai bună actriţă”. 11 ani mai târziu, 24 aprilie, se stinge din viaţă istoricul şi omul politic român Gheorghe I. Brătianu. În Armenia, pe 24 aprilie se sărbătoreşte „Ziua victimelor genocidului religios” din anul 1915, când au fost executaţi sute de intelectuali şi lideri religioşi armeni la ordinul guvernului turc.

Ingrediente:

1,5 kg cartofi albi
125 ml lapte
4 căţei de usturoi, feliaţi
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 căţel de usturoi, zdrobit
4 linguri unt
2 linguriţe sare
1 vârf de cuţit piper

Preparare:

Se curăţă cartofii, se taie bucăţi şi se aşază într-o cratiţă, alături de feliile de usturoi, se acoperă cu apă rece, se sărează şi se lasă să dea în clocot. Se dă focul mic şi se fierbe până cartofii sunt pătrunşi, nu prea tare totuşi, pentru a nu se sfărâma. Se scurg cartofii din apă, se strecoară şi se păstrează deoparte.
În cratiţa în care aceştia au fiert se topeşte untul, în care se căleşte usturoiul mărunţit, se combină apoi cu laptele, cartofii, usturoiul zdrobit, se condimentează totul cu sare şi piper şi se omogenizează bine. Preparatul se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*