Cartofi aurii

Cartofi aurii


Ingrediente:

½ kg cartofi mici
ulei de măsline
1 fir ceapă verde, tocată fin
1 linguriţă pătrunjel tocat
sare şi piper

Preparare:

Cartofii se pun întregi într-o cratiţă şi se sărează, apoi se acoperă cu apă şi se lasă la fiert. Nu se fierb prea tare pentru a nu se zdrobi şi se scot înt-un castron, se lasă la răcit, se curăţă de coajă şi se păstrează la frigider pentru cel puţin o jumătate de oră.
Se iau cartofii de la frigider şi se pun la rumenit într-o tigaie cu ulei de măsline fierbinte.
Când încep să capete un aspect auriu, se zdrobesc cu un pasator şi se prăjesc în continuare, astfel încât să se rumenească pe ambele părţi. Se scurg de grăsime şi se asezonează cu ceapă verde şi pătrunjel.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*