Chiftele de cartofi dulci

Chiftele de cartofi dulci


9 aprilie este o zi deosebită în istoria SUA, datorită faptului că în această zi, în 1865, s–a încheiat Războiul de Secesiune început la 12 aprilie 1861. Războiul a ucis peste 1 milion de oameni, iar sfârşitul lui a însemnat abolirea sclaviei, prin Proclamaţia de Emancipare.
Această zi s-a deschis stadionul de fotbal Steaua (1974), s-a născut poetul francez Charles Baudelaire (1821-1867), autorul „Florilor răului” şi Camil Petrescu (1894-1957). Georgia aniversează astăzi 18 ani de la declararea independenţei faţă de Uniunea Sovietică. Am spus „Război de Secesiune”, ce spuneţi de o reţetă din Mississippi?

Ingrediente:

350 g cartofi dulci fierţi
250 ml apa în care au fiert cartofii
250 ml lapte
1 linguriţă scorţişoară
80 g lapte praf
2 linguriţă drojdie
50 g unt
125 g zahăr
1 ou
un vârf de cuţit nucşoară
1250 g făină
sare

Preparare:

Cartofii nedecojiţi se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare, până se înmoaie. Se curăţă de coajă, apoi se lasă în apă rece. Se zdrobesc şi se condimentează cu sare, zahăr şi scorţişoară, apoi, piureul se înmoaie cu 250 ml apă (în care au fiert cartofii) şi lapte fierbinte. Se incorporează drojdia, untul, oul bătut, laptele praf şi făina.
Se frământă totul bine, adăugând făină, dacă mai este nevoie, apoi se toarnă în vas uns, se acoperă şi se lasă să crească, până îşi dublează volumul.
Se modelează sub formă de bile, care apoi se aşază pe o tavă unsă, se lasă din nou să crească 30 de minute, apoi se coace în cuptorul încins, până se rumeneşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*