Chiftele de miel

Chiftele de miel


Ingrediente:

600 g pulpă de miel, dezosată
2 cepe albe, tăiate în 6
3 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de mentă proaspătă, tocată
½ linguriţă chimen pudră
sare, piper

Preparare:

Cu ajutorul unei maşini de tocat carne, se mărunţeşte carnea de miel şi ceapa, se amestecă bine până ce se obţine o compoziţie fină. Se încorporează usturoiul pisat, chimenul, 1 lingură ulei de măsline şi menta mărunţită, după care se formează 4 chiftele mari, aplatizate.
Acestea se stropesc cu ulei de măsline şi se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie încinsă, timp de 8 minute. Se servesc fierbinţi, alături de o garnitură de cartofi la cuptor sau de o salată de crudităţi.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Varia.

Exprimați-vă opinia

*