Ciorbă de miel cu leuştean

Ciorbă de miel cu leuştean


Ingrediente:

3 fire ceapă verde
1 ceaşcă orez
1 ceaşcă smântână
500 g carne de miel
1 morcov
½ legătură leuştean proaspăt
½ legătură pătrunjel verde
1 pătrunjel rădăcină
1 ou
Sare, piper, după gust
1 ceaşcă ţelină tocată, rădăcină
2-3 l apă
1 ceaşcă borş

Preparare:

Se taie legumele cuburi. Se taie carnea bucăţi şi se pune la fiert, se adună de la suprafață impuritățile cu o spumuitoare. Când începe să se înmoaie carnea se adaugă ţelina, morcovii şi pătrunjelul rădăcină, toate cuburi mari sau mici, după preferință.
Se incorporează orezul clătit înainte în 2-3 ape şi după aceea, ceapa verde mărunțită, un gălbenuş bătut, omogenizat apoi cu 3-4 linguri de ciorbă şi borşul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Leuşteanul şi pătrunjelul se adaugă chiar la sfârşit, când toate celelalte ingrediente sunt aproape gata, se mai dă într-un clocot, apoi se ia de pe foc, se lasă 5 minute să se răcească. La servire, fiecare poate adăuga smântână, după gust.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Reţete de Paşti, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*