Cotlete de miel aromate

Cotlete de miel aromate


Ingrediente:

Pasta harissa:

1 ardei iute
2 linguri semințe de coriandru
1 lingură semințe de chimion
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță sare
60 ml ulei de măsline
½ linguriță boia dulce
1 cotlet mare de miel
sare, piper, după gust

Pentru a pregăti harissa se taie ardeiul iute în lungime și se scot semințele, apoi se fierbe 5 minute să se înmoaie.
Se prăjesc în ulei semințele de coriandru și chimion, la foc iute, 3-4 minute, amestecând continuu. Se adaugă în blender împreună cu usturoiul pisat, sare, piper, ardei iute și se omogenizează până se face o pastă, se completează cu ulei de măsline. Se pune deoparte.
Separat, un vas de yena se tapetează cu grăsime de miel, se așază cotletele și se toarnă deasupra pasta harissa, se introduc la cuptor 25 de minute, după primele 10 minute se acoperă vasul de yena pentru a preveni arderea. Se scoate de la cuptor și se porționează cotletul în 4.
Se servește cu garnitură de cușcuș asezonat cu mentă și migdale.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţete de Paşti.

Exprimați-vă opinia

*