Cotlete de miel gratinate

Cotlete de miel gratinate


Ingrediente:

8 cotlete de miel
100 g şuncă afumată macră
4 eşalote tăiate julien
20 g unt
200 ml vin alb sec
2 linguri de smântână
1 linguriţă concentrat de roşii
½ linguriţă de zahăr
sare, piper

Preparare:

Se taie şunca afumată în fâşii subţiri şi se pune la călit alături de eşalotele tocate, într-o cratiţă cu unt încins. Se stropesc din când în când cu vin alb, apoi se adaugă zahărul şi concentratul de roşii, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se dă focul mic şi se lasă să sece puţin.
La final se toarnă smântâna şi se mai lasă să fiarbă 2-3 minute. Între timp, se încălzeşte cuptorul cu grill şi se pun la gratinat cotletele de miel asezonate cu sare şi piper. Când sunt gata rumenite, se pot servi cu sosul fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Varia.

Exprimați-vă opinia

*