File de pangasius în sos de ciuperci şi capere

File de pangasius în sos de ciuperci şi capere


pangasiusIngrediente:

1 kg file de pangasius
500 g ciuperci
100 g capere
1-2 lămâi
2 linguri de făină
6-7 căţei de usturoi
400 ml lapte de soia sau smântână dulce
frunze de salvie
pătrunjel proaspăt

Preparare:

Se curăţă ciupercile, se taie în două şi se călesc în ulei încins, când s-au făcut se incorporează făina şi se omogenizează, apoi se stinge cu lapte de soia sau smântână dulce. Se adaugă caperele, usturoiul pisat şi câteva frunze de salvie pentru aromă, se lasă la foc potrivit până se îngroaşă puţin compoziţia.
Între timp fileurile de peşte se porţionează fiecare în două, bucăţile de peşte se prăjesc pe grill câteva minute pe ambele părţi. Într-un vas termorezistent se clădesc felii de peşte, peste care se toarnă din sosul de capere cu ciuperci, se repetă operaţiunea până se termină ingredientele. Vasul se dă la cuptor pentru 20-30 de minute, se presară pătrunjel proaspăt.
Se serveşte cald, cu felii de lămâie.

File de Pangasius (17 fotografii)
12 Aprilie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu ciuperci, Peşte, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*