Frăgezirea cărnii de miel
Gătiţi miel de Paşte şi vreţi să frăgeziţi cumva carnea? Acoperiţi-o cu lapte clocotit şi lăsaţi-o deoparte 50 de minute. În acest fel va dispărea şi mirosul specific!
Gătiţi miel de Paşte şi vreţi să frăgeziţi cumva carnea? Acoperiţi-o cu lapte clocotit şi lăsaţi-o deoparte 50 de minute. În acest fel va dispărea şi mirosul specific!
Reţetă trimisă de Meli şi Zak Ingrediente: Aluat pentru 2 pizza mari 1 kg făină 2 cuburi drojdie (50 g) 450 g apă călduţă 100 ml ulei de măsline Sare Un vârf de zahăr 100 g ciuperci 200 g mozzarella 2 ardei graşi Măsline ceapă Prosciutto, cârnaţi Parmezan ras Roşii tocate, suc de roşii Sare, piper, cimbru Preparare: Se face o maia din apă călduţă şi drojdie dizolvată, în care se pun 2 linguri de făină şi un praf de zahăr, care se incorporează, după ce a stat 15 minute la temperatura camerei, în făina pentru aluat. Se adaugă sare
Reţetă trimisă de Meli şi Zak Ingrediente: Aluat pentru 2 pizza mari 1 kg făină 2 cuburi drojdie (50 g) 450 g apă călduţă 100 ml ulei de măsline Sare Un vârf de zahăr 100 g ciuperci 200 g mozzarella 2 ardei graşi Măsline ceapă Prosciutto, cârnaţi Parmezan ras Roşii tocate, suc de roşii Sare, piper, cimbru Preparare: Se face o maia din apă călduţă şi drojdie dizolvată, în care se pun 2 linguri de făină şi un praf de zahăr, care se incorporează, după ce a stat 15 minute la temperatura camerei, în făina pentru aluat. Se adaugă sare
Reţetă trimisă de Meli şi Zak Ingrediente: Aluat pentru 2 pizza mari 1 kg făină 2 cuburi drojdie (50 g) 450 g apă călduţă 100 ml ulei de măsline Sare Un vârf de zahăr 100 g ciuperci 200 g mozzarella 2 ardei graşi Măsline ceapă Prosciutto, cârnaţi Parmezan ras Roşii tocate, suc de roşii Sare, piper, cimbru Preparare: Se face o maia din apă călduţă şi drojdie dizolvată, în care se pun 2 linguri de făină şi un praf de zahăr, care se incorporează, după ce a stat 15 minute la temperatura camerei, în făina pentru aluat. Se adaugă sare
Rețetă trimisă de Vali Ingrediente: 300 g fasole albă, uscată 2 cepe mici Un morcov mare Un ardei gras roșu ½ roșie tocată Pătrunjel proaspăt Pastă de roșii, după gust Ulei Sare, piper, paprika Pastă de chili, opțional Preparare: Se înmoaie în prealabil fasolea în apă rece, câteva ore, apoi se clătește și se fierbe fără sare, schimbând de 2-3 ori apa. Separat se toacă mărunt ceapa, ardeiul, roșia, iar morcovul se dă prin răzătoarea mică. Se călesc în ulei, prima dată ceapa cu ardeiul până-și schimbă culoarea, după care se adaugă morcovul și roșia, până se rumenesc toate. Se
Ingrediente: 6 ouă 200 g cașcaval 200 g telemea sărată 150 g maioneză cu smântână sare, după gust Preparare: Se fierb ouăle tari, apoi se dau prin răzătoarea mică. Separat, cașcavalul se dă prin răzătoarea mică, așa se procedează și cu telemeaua sărată. Se așază un strat de telemea, apoi un strat de ouă, un strat de cașcaval. Deasupra se toarnă din maioneza cu smântână. Se mai repetă operațiunea încă o dată. Se garnisește cu pătrunjel tocat fin și bucățele de gogoșari roșii.
Tai o felie de brânză şi o aşez pe farfurie, mai tai câteva, văd că e tare gustoasă. Brânza…povestea ei se pierde în istorie, şi totuşi reapare de fiecare dată pe masa noastră, fie ca aperitiv, ca desert, sau în compoziţia altor preparate. Atât de comun în ziua de astăzi, acest aliment se bucură de o mare atenţie în rândul producătorilor, care caută tehnici diverse de rafinare. Foarte apreciată în perioada romană, brânza era nelipsită din alimentaţia de zi cu zi, a cărei tehnică de producere a fost descoperită cu mult timp înainte. Există în acest sens şi o anecdotă
Motto: „Detaşaţi-vă şi priviţi viaţa ca un spectator, pentru că multe drame se pot transforma în comedii!”, Henri Bergson. Feţe alungite, cu licăriri de tristeţe în ochi, cu alte mii de probleme şi dureri, în minte şi în suflet, gata să izbucnească şi să afecteze şi fizic…Nu aşa ne-ar plăcea lumea asta, nu aşa ne-ar plăcea persoanele din jurul nostru, totul şi-ar pierde din farmec…aşa că haideţi să găsim motive să ne bucurăm şi de împliniri mărunte. Haideţi să râdem de un banc bun, de farsa unui prieten, de jocul vesel al pisicuţei agăţată de perdeaua din sufragerie, de amintiri
in anul de gratie 64 eram cam mica sa stiu cum arata BUCURESTIUL dar incet,incet el a devneit destul de frumos,cu blocuri,cu parcuri,avea si pomi pe care acum ii taie cine vrea sa si parcheze masina sau are el un pitigoi la cap sau la scaunul primarie care toarna un asfalt sa faca o facatura pt prietenul cu firma de Ma rog stim cu totii cate abuzuri se fac dar eu as fi multumita sa ma intorc in timp si sa traiesc cu tot ce era tunci,aveam carne buna si ieftina in colt la macelarie si era 23 de lei cea mai faina !venea femeia cu branza de vaci si smantana acasa ,a era sa uit iaurtul din cobilita olteanului care era tare natural ! ma duceam cu tata cu motocicleta bmw in fiecare an la munte si la mare,iar in familie se faceau niste mese de rasuna curtea in glume si cantece pe care mi le amintesc si acum ! iar in colt la bufetul operei mancam muschi de vaca in sange de i cadeau colturile din farfurie si cocosatul canta = iubesc femeia eterna poveste != nu ne scapa nici un film sau premiera teatrala,iar la opera cand am vazut cio_cio_san am vibrat din talpi pana muuult deasupra capului ! si ne imbracam frumos aveam chiar cizmulitele in sacosica si le lasam la garderoba in lunile de iarna ! A ! si mai veneam si pe jos noaptea fara sa ne fie frica de cineva ca ne ia lantul sau geanta !scoala am facut o temeinic si cu multa disciplina ceea ce m a determinat sa vorbesc corect si roamneasca mea dulce si sa mi amintesc cu placere de dascalii mei !este drept ca ascultam si Europa Libera dar citem de ma dureau ochii spre deosebire de acum cand timpul il fura numai transportul si serviciul si multe altele fara valoare spirituala ! ba mai rau vad analfabeti si tipi cenusii care au averi de te ametesc milioane de euro ! or stii ei oare Bucurestiul cat era de frumos atunci fata de frumusetea pe care au intinat o acum ?stiu ei domnii politisti ca au adunat bani frumosi pt ca au lasat mafia de droguri sa ne distruga copiii si pe cati altii ?stie el dl iliescu ce frumos ar fi fost sa traiesti in acest Bucuresti daca nu murea dupa putere ?e greu sa intelegem multe dar concluzia este ca ingaduinta lui Dumnezeu si prostia noastra a facut timpul PREZENT ! sa ne luptam,sa ne rugam ca totul sa fie bine pentru ca se poate si bunatatea lui Dumnezeu nu cunoaste margini ! va iubesc pe totii oamenii care inteleg ca din inimile lor pot schimba lucrurile in bine si Bucurestiului meu ii urez un viitor minunat !
Nu cred ca ies oua moi daca le tzii 4 ‘…..Eu le pun odata cu apa , la primul clocot , inchid focul . le mai las in apa lor … si ies deja cleioase sau aproape tari !!!! Mai revizuieste-ti parerile ….