Frigărui de peşte

Frigărui de peşte


28 aprilie este Ziua Mondială a Siguranţei şi Sănătăţii la locul de Muncă şi ziua când, în anul 1932, a fost inventat vaccinul împotriva febrei galbene. La exact 10 ani de la acest eveniment lua sfârşit ocupaţia Japoniei de către SUA.
28 aprilie 1945 a adus, la Milano, moartea lui Benito Mussolini şi a amantei sale, Clara Petacci, care au fost prinşi de mişcarea de rezistenţă în timp ce încercau să fugă din Italia.

Ingrediente:

1 kg file de peşte
1 castravete
1 ceapă
2 ardei roşii
80 ml ulei de măsline
180 ml suc de lămâie
1 lingură oţet alb
1 linguriţă mărar
roşii cherry

Preparare:

Se spală peştele, se scurge pe şerveţele, apoi se taie cuburi şi se păstrează deoparte.
Se prepară o marinată, amestecând uleiul de măsline cu sucul de lămâie, mărarul şi oţetul, în care se incorporează peştele. Se pune la frigider pentru aproximativ 2 ore, astfel încât să se combine aromele.
În acest timp, castravetele se taie pe lungime, apoi rondele fine; ceapa se taie în 8; ardeii se taie bucăţi.
Se scoate peştele marinat de la frigider şi se prepară frigărui, aranjând alternativ, pe beţişoare de lemn, bucăţi de peşte şi de legume. În final, acestea se stropesc cu ulei, se pun pe grill până se pătrund şi se rumenesc uşor.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Fripturi, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*