Friptură de miel cu ananas şi ghimbir

Friptură de miel cu ananas şi ghimbir


Ingrediente:

1 kg carne de miel
1 ceaşcă ţelină cubuleţe
500 g ananas cubuleţe
1 ceapă mare, tocată
3 căţei de usturoi
2 morcovi tăiaţi mărunt
3 roşii decojite
sare, piper, după gust
½ linguriţă coriandru
1 legătură pătrunjel tocat
1 linguriţă chimen
3 linguri de făină
1 linguriţă ghimbir pudră
1 ardei iute
50 ml ulei vegetal

Preparare:

Se taie carnea de miel cubuleţe şi se sărează, piperează după gust, apoi se dă prin făină şi se prăjeşte.
Se adaugă ceapa, usturoiul, condimentele şi apă şi se lasă la foc potrivit 1 oră.
Apoi se adaugă morcovii tăiaţi mărunt, se lasă pe foc încă 10 minute. Se pun roşiile şi ananasul şi se dă un clocot.
Se presară pătrunjel tocat fin. Se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţete de Paşti.

Exprimați-vă opinia

*