Friptură de miel cu vin alb

Friptură de miel cu vin alb


Ingrediente:

1,2 kg pulpă de miel dezosată şi feliată
20 g de unt
200 ml vin alb
zeama de la ½ lămâie
1 lingură de ulei
sare, piper

Preparare:

Carnea de miel se marinează cu zeamă de lămâie, sare şi piper. În acest timp se încinge untul într-o cratiţă, unde se pune mielul la prăjit, la foc mic.
Când este rumenit, se scoate şi se aruncă grăsimea rămasă. Carnea de miel se pune iarăşi în cratiţă, se stropeşte cu vin alb şi se acoperă cu un capac, apoi se lasă la cuptor în jur de 1 oră.
Se scoate şi se taie felii fine care se aşază pe un platou şi se garnisesc cu sucul rezultat în urma coacerii.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Fripturi, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţete de Paşti.

Exprimați-vă opinia

*