Gogoşele cu şuncă

Gogoşele cu şuncă


Pe 22 aprilie (anul 1500) a fost descoperită Brazilia de către navigatorul portughez Pedro Álvarez Cabral. Pe aceeaşi dată, în fiecare an, începând cu 1970, se sărbătoreşte Ziua Pământului, fondată de senatorul american Gaylord Nelson şi apărută ca o mişcare pentru protejarea mediului înconjurător. Se naşte filosoful german Imanuel Kant, cel care pune bazele idealismului critic şi ale cărei teorii influenţează pe filosofii de apoi; păşind pe meleaguri româneşti, tot pe 22 aprilie, 1850, se naşte poeta Veronica Micle iar în 1986 se stinge din viaţă scriitorul român Mircea Eliade.

Ingrediente:

200 g şuncă
500 ml lapte
500 g făină
3 albuşuri de ou, bătute
2 linguri unt topit
ulei, pentru prăjit
1 vârf de cuţit sare

Preparare:

Se pune laptele într-un vas şi se incorporează gradual făina, amestecând continuu, pentru a se obţine o pastă fină; şunca se taie mărunt, se adaugă la compoziţia anterioară, se toarnă untul şi se presară sarea, se omogenizează bine şi se pune la cuptor pentru câteva minute.
Se scoate, se lasă la răcit, apoi se incorporează albuşurile de ou, se mai amestecă o dată şi se iau cu lingura bulgăraşi de aluat care se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Când sunt bine rumenite, gogoşile se scurg pe şerveţele şi se servesc imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*