Hamsii cu alune

Hamsii cu alune


4 aprilie a însemnat înfiinţarea Institutului de Seruri şi Vaccinuri “Ion Cantacuzino” din Bucureşti (1921), crearea NATO prin semnarea Tratatului Nord Atlantic de către cele 12 naţiuni – Marea Britanie, Statele Unite, Franţa, Portugalia, Luxemburg, Norvegia, Islanda, Olanda, Danemarca, Italia, Canada şi Belgia (1949) şi asasinarea lui Martin Luther King (Memphis, 1968). Astăzi este ziua copilului în Hong Kong şi Taiwan şi Sf. Isidor din Sevilla, Episcop şi învăţător al Bisericii, în calendarul romano-catolic.
Ne oprim la Taiwan, să vedem ce gătim astăzi?

Ingrediente:

100 g hamsii uscate
100 g alune prăjite
500 ml ulei
3 ardei uşor picanţi feliaţi
3 căţei de usturoi zdrobit
1 ardei iute tocat (opţional)
1 linguriţă zahăr (opţional)
5 cepe verzi
1 lingură vin orez
piper

Preparare:

Se încinge ulei în tigaie, se adaugă peşte se şi se prăjeşte la foc mare, apoi, după 1 minut se scoate şi se scurge pe şerveţele de hârtie.
Într-o parte din ulei rămas se călesc ardeii tăiaţi felii, ceapa verde (puteţi folosi şi praz, dacă vă place mai mult), ardeiul iute, zahărul, piperul, usturoiul şi vinul. Se căleşte totul cam 3 minute, după care se incorporează peştele şi alunele.
Compoziţia se căleşte 5 minute, se scoate pe farfurii, se garniseşte cu pătrunjel verde tocat şi se serveşte caldă cu tăiţei (eventual din făină de orez) şi… bere rece.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria taiwaneză, Mâncăruri cu alcool, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*