Khoresht Reevaas

Khoresht Reevaas


1 aprilie este Ziua Internaţională a Păsărilor şi atât. Da, aţi ghicit: şi Ziua Păcălelilor!
La 1 aprilie 1778, la New Orleans, a fost creat simbolul dolarului american, autorul acestuia fiind designerul Oliver Pollock. În aceeaşi zi, dar la aproape 1 secol distanţă, în 1966, s-au pus bazele Societăţii Literare Române, cea care avea să devină mai târziu Academia Română. 1 aprilie a mai însemnat pentru români trecerea, în 1919, la calendarul gregorian, dar şi înfiinţarea Operei Române din Bucureşti, în 1921. Pentru astăzi însă, am pregătit o reţetă din Iran, ţară proclamată republică islamică exact acum 30 de ani. Ce spuneţi astăzi de o mâncare iraniană?

Ingrediente:

750 g rubarbă
450 g carne de vită sau miel (nu de porc!)
3 cepe
750 ml apă
3 linguri zahăr
3 linguri ulei
150 g mentă
150 g pătrunjel
sare, piper

Preparare:

Ceapa se decojeşte, după care se taie felii şi se căleşte în ulei încins, până se rumeneşte frumos. Carnea se spală şi se taie cubuleţe, apoi se amestecă cu ceapa şi se prăjeşte, împreună cu aceasta, până se albeşte. Peste această compoziţie se toarnă apă, se dă totul în clocot, se acoperă şi se fierbe 45 de minute la foc mic.
Rubarba se spală şi se taie felii groase, iar menta şi pătrunjel se toacă şi se călesc câteva secunde în ulei. Se incorporează în supa cu carne şi ceapă, se condimentează cu zahăr, sare şi piper, după gust şi se fierb în continuare 10 minute, până ce toate ingredientele sunt gata, dar rubarba nu se înmoaie prea tare. Preparatul se toarnă în boluri şi se serveşte imediat, fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Carne de miel, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*