Limbă de miel cu sos dulce

Limbă de miel cu sos dulce


Ingrediente:

8 bucăţi limbă de miel
1 ceapă albă întreagă
1 bucheţel verdeaţă
1 lingură suc de lămâie sau oţet
cuişoare
sare

Sosul:

2 iaurturi
1 căţel de usturoi, zdrobit
2 linguriţe de muştar dulce
1 vârf de cuţit curry
sare

Preparare:

Se spală limba de miel cu apă rece, apoi se pune la fiert într-o cratiţă cu apă, alături de ceapă, cuişoare şi verdeţuri.
Se presară sare şi se lasă la fiert în jur de 1 oră. În acest timp se prepară sosul astfel: se amestecă cele 2 iaurturi cu muştarul şi cu praful de curry, se condimentează cu sare şi usturoi pisat şi se lasă deoparte.
Când limba este fiartă, se jupoaie de piele, se taie în 2 pe lungime, se aşază pe un platou şi se asezonează cu sosul dulce preparat.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţete de Paşti.

Exprimați-vă opinia

*