Mâncare de spanac

Mâncare de spanac


7 aprilie 1795 a adus metrul în Franţa, ca unitate de măsură pentru lungime. 153 de ani mai târziu, în 1948, a lut fiinţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, motiv pentru care, această dată a devenit Ziua Mondială a Sănătăţii. Tot astăzi, romanii catolicii îl pomenesc pe Sf. Ioan Baptist de la Salle (1651-1719), preot francez, educator şi întemeietor al congregaţiei „Fraţii Şcolilor creştine”, canonizat în 7 aprilie 1900. Ei bine, şi pentru că a venit vorba de sănătate, ce ziceţi de o un aperitiv pe care şi Popeye l-ar adora ?

Ingrediente:

550 g brânză de vaci presată
300 g spanac congelat, tocat, scurs bine
250 g cremă de brânză slabă
½ căpăţână salată verde
1 ou
2 albuşuri
2-3 căţei de usturoi zdrobit
1-3 linguriţe busuioc uscat
3 roşii cherry
sare, piper

Preparare:

Se amestecă brânza de vaci cu spanacul, crema de brânză, salata verde, oul, albuşul, usturoiul şi busuiocul. Compoziţia se condimentează cu sare şi piper, după gust (nu exageraţi!) şi se macină în robotul de bucătărie. Crema obţinută se toarnă în tavă unsă, se întinde uniform cu lingura de lemn, apoi se dă la cuptor şi se coace la foc mediu, timp de 1 oră.
Când este gata se răstoarnă cu grijă pe un platou, se taie felii şi se garniseşte cu felii de roşii şi pătrunjel sau busuioc verde tocat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*